De gevolgen van een Crash Dieet

Crash dieet

Als het gaat om snel afslanken, blijven beroemdheden ons verbazen. Zo ook bepaalde influencers die na de zwangerschap binnen 2 weken al hun aangekomen kilo’s weer verliezen. De vraag is dan hoe ze dat voor elkaar kreeg. Vaak lukt dat alleen met een crash dieet. 

Er is veel te doen over het crash dieet. De grote vraag daarbij is: werkt het crash dieet? Is het een goed of slecht dieet? En veroorzaakt het geen schadelijke bijwerkingen in het lichaam? Lees er meer over hieronder.

Wat is een crash dieet?

Crash diëten zijn gebaseerd op het principe dat zo weinig mogelijk gegeten moet worden om snel af te vallen. Deze vorm van eten is drastisch en is bedoelt om maar een korte periode (7 tot 14 dagen) vast te houden. 

Soorten crash diëten 

De meeste crash diëten houden in dat je je calorie-inname ernstig beperkt door verschillende voedselgroepen te elimineren en je gedurende het dieet slechts één of twee soorten zeer caloriearm voedsel eet. Dit soort dieet is zeker in staat om snel gewicht te verliezen, maar dat betekent niet dat het gezond is.

Enkele populaire crash diëten zijn:

– Limonade dieet;
– Chicken Soep dieet;
-Baby food dieet
– Atkins dieet;
– 3-uurs dieet;
– Hollywood dieet.

Laag calorieen dieet

 

Schadelijke gevolgen van het crash dieet

Op korte termijn zorgt het crash dieet inderdaad voor lager gewicht. Op langere termijn is het echter schadelijk voor het lichaam. Ze zorgen ervoor dat u niet alle benodigde voedingsstoffen in voldoende hoeveelheid binnenkrijgt.

  • Zoals hierboven vermeld berooft het crash dieet het lichaam van belangrijke voedingsstoffen zoals koolhydraten, vetten, eiwitten, calcium. Dit zorgt weer voor een verzwakt lichaam, verslechtering van de gezondheid, hoog cholesterol gehalte, gebrek aan energie en dergelijke kwalen.
  • Degenen die een crash dieet volgen, hebben meer kans op het ontwikkelen van eetstoornissen als anorexia. Een regelmatig eetritme met voldoende voedsel beschermt juist tegen eetstoornissen.
  • De conditie van bepaalde lichaamsdelen zijn erg gevoelig voor het soort en de hoeveelheid voedsel. Daarom zal het crash dieet sneller leiden tot slappe huid, rimpels en haaruitval.

Het crash dieet zorgt op langere termijn niet voor gewichtsverlies. Wanneer iemand start met het crash dieet, zal het lichaam zich aanpassen op de minimale hoeveelheid energie die het binnenkrijgt. Wanneer iemand niet meer in staat is om het crash dieet vol te houden en weer meer gaat eten, zal het lichaam dit meteen opslaan in de vorm van vet.

Conclusie: Wat is een alternatief voor het crash dieet?

Uit bovenstaande punten is duidelijk geworden dat het crash dieet een slecht dieet is. Het kan op korte termijn het gewenste resultaat bereiken, maar is ongezond voor het lichaam en is geen effectieve methode op langere termijn.

Het is daarom beter om duurzamere methoden te gebruiken om en te accepteren dat het gewichtsverlies niet onmiddellijk zal zijn. Er is namelijk geen snelle manier van langdurig gewichtsverlies. Het gaat om een verandering van de levensstijl, die je blijvend laat afvallen en fit laat voelen.

Minderen met calorieën en bewerkte voedingsmiddelen (en vetten) zal helpen bij het afvallen, maar het is belangrijk dat je nog steeds genoeg calorieën eet om je basis lichaamsfuncties te onderhouden. Voor de meeste mensen betekent dat een tekort van niet meer dan 300 – 400 calorieën onder je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

De afvalprogramma’s die je op onze website ziet zijn alles behalve crash dieets en helpen je bij langdurig gewichtsverlies. Bekijk bijvoorbeeld eens alle complete afvalprogramma’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven